• Futbalový turnaj
          • Futbalový turnaj

          • Predposledný piatok tohto školského roka patril našim nadaným futbalistom. Na "Javorke" na Čiernej vode sa konal futbalový turnaj dvoch kategórií, mladších a starších žiakov. V oboch kategóriách súťažili 3 školy: Chorvátsky Grob, Čierna Voda a naše Vajnory.

            Turnaj sa odohral skupinovým systémom každý s každým. Oko diváka mohlo sledovať veľa vyrovnaných zápasov, no najlepšie sa však darilo našim, pretože si oba tímy dokráčali až po víťazstvo. Najlepším strelcom turnaja sa stal náš starší žiak Nguyen Tien, Phuoc Thinh z triedy V.A.

            Po tímovej súťaži nasledovala individuálna, a to kopanie penált. Najviac sa darilo opäť žiakovi našej školy. Najviac penált premenil Berk Gürleyik z triedy V.B.

            Všetkým chlapcom gratulujeme, ďakujeme za bojovné výkony a chuť víťaziť. 

          • 7.B: Budapešť / Tropikárium - Oceanárium

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 7.B: Budapešť / Tropikárium - Oceanárium.

            Budapešť / Tropikárium- Oceanárium - koncoročný výlet žiakov 7.B triedy

            Hektický školský rok plný povinností sa rozhodli záverom odľahčiť aj žiaci 7.B triedy spolu s niektorými spolužiakmi z tried (5.B, 6.A a 8.A) a spoločne v počte 54 žiakov navštívili krásnu Budapešť a zaujímavé Tropikárium. Pod vedením p. učiteľky triednej Mgr. Bolješíkovej a p. uč. Mgr. Balážovej a p. asistentky Mgr. Vargovej si deti plnými dúškami užili spoločné a nezabudnuteľné chvíle návštevou Tropikária / Oceanária, kde videli naživo domáce i exotické druhy živočíchov, primárne z vodnej ríše. Neskôr sa v sprievode kvalifikovanej a pútavo rozprávajúcej sprievodkyne presunuli do samotného historického centra mesta, kde sa zubačkou vyviezli na hradný vrch Budín a užili si neskutočné výhľady na toto veľkomesto. Videli aj sídlo prezidentky a výmenu hradnej stráže. Počas výletu mali žiaci dvakrát voľno a mohli si so spolužiakmi kúpiť nejaké tie suveníry a ochutnať miestne špeciality. Vrátili sme sa vo večerných hodinách, unavení, ale plní dojmov a zážitkov.

          • Koncoročný výlet štvrtákov v Národnom parku Neziderské jazerá

          • Koncoročný výlet štvrtákov sa uskutočnil v Národnom parku Neziderské jazerá v Rakúsku. Navštívili sme centrum národného parku v mestečku Illmitz, previezli sme sa loďou po jazere a pozorovali sme okolie z obrej vyhliadky. Podarilo sa nám vidieť viaceré druhy vodného vtáctva, ale aj ďalších živočíchov žijúcich pri alebo v jazere. Pán sprievodca nás oboznámil s rôznymi typmi krajiny v okolí jazera, so vznikom jazera a ďalšími zaujímavosťami národného parku. Vďaka výbornej viditeľnosti sme dovideli východné Alpy, ale aj náš Kamzík.

          • 7.A a 8.A: Moravský kras

          • Punkevní jaskyňa a priepasť Macocha - Moravský kras je vstupnou bránou do sveta jaskýň v Českej republike. Je to najväčšie krasové miesto a jeho dôležitosť podčiarkuje aj veľmi vysoká návštevnosť. My sme sa vybrali do Punkevní jaskyne, ktorá je známa tým, že časť je zaplavená podzemnou vodou a pozreli sme si ju na lodičkách poháňaných elektromotorom. Po návšteve jaskyne sme sa presunuli do najväčšej suchej priepasti v Čechách - Macochy, ktorá má 138 m.

        • Račianska medziškolská olympiáda 2023
          • Račianska medziškolská olympiáda 2023

          • Dňa 16.6.2023 sa v športovom areáli na Základnej škole Tbiliská v  Bratislave uskutočnilo športové podujatie “Račianska medziškolská  olympiáda 2023“.

            Súťažili žiaci základných škôl v Rači a 8 ročného z Gymnázia Hubeného v Bratislave. Na podujatí, ktorého súčasťou boli atletické disciplíny, futbalový, basketbalový a florbalový turnaj, sa zúčastnilo 38 žiakov našej školy.

            Najúspešnejšou športovkyňou celého podujatia bola Sarah KOHÚTOVÁ, žiačka 8.A triedy, ktorá vyhrala beh na 60 metrov a skok do diaľky.

            V disciplíne hod vortexom obsadila Sarah KOHÚTOVÁ 2. miesto.

            Úspešne si počínal aj žiak 7.A triedy Matúš ZÁHRADNÍČEK, ktorý obsadil 1. miesto v behu na 60 metrov a 2. miesto v skoku do diaľky.

            Na 3. mieste sa v behu na 800 metrov umiestnila žiačka 6.B triedy Kristína BITTNEROVÁ.

            Výborne si počínali aj basketbalistky Ema BEŇOVÁ ( 6.A trieda), Ema JANEKOVÁ ( 8.B trieda) a Michaela ZEMANOVÁ ( 8.B trieda), ktoré obsadili 2. miesto.

            Všetkým účastníkom blahoželáme, ďakujeme za ýbornú reprezentáciu školy a prajeme veľa športových úspechov.  

        • Stolnotenisový turnaj
          • Stolnotenisový turnaj

          • Dňa 2.6.2023 sa 16 žiakov z našej školy zúčastnilo stolnotenisového turnaja, kde bojovali o "pohár starostu MČ Rača". Dejiskom turnaja bola najväčšia stolnotenisová hala na Slovensku v Rači. Naši žiaci boli mimoriadne úspešní. Zúčastnili sme sa 3 kategórií a v každej z nich sme získali zlato. 

            V kategórii mladších žiakov sa najviac darilo Jakubovi Eliášovi, ktorý si vo finále po veľkom boji poradil so svojím bratom Matejom. Na bronzových priečkach sa umiestnili Matej Škodler a Adam Vlček.  

            V kategórii starších žiačok sa zúčastnila súťaže z našej školy len Michaela Zemanová, ktorá zaknihovala zlato veľmi skúseným spôsobom tak, ako aj minulý rok. 

            Najväčšia konkurencia bola medzi staršími žiakmi, kde súťažilo až 24 športovcov. Bojovným výkonom si zabezpečili postup zo skupín Marco Korček a Werner Marenčík, kde sa ich cesta však skončila.  Najlepšie sa darilo Pavlovi Marcinovi-Humenníkovi, ktorý sa predral až do finále, kde získal najcennejší kov.

            Všetci zúčastnení si nielen dobre zahrali, ale počas turnaja mohli sledovať profesionálny tréning našej slovenskej stolnotenisovej reprezentácie.

            Úspešným športovcom gratulujeme!