• Florbalový turnaj
          • Florbalový turnaj

          • "Streda 14.2. sa niesla v duchu "lásky k športu". Jednalo sa o pokračovanie úspešného stolnotenisového turnaja. Teraz sme nadviazali florbalovým, kde žiaci bojovali za ich triedu. 

            Turnaj bol rozdelený na 2 kategórie, mladší (5.- 6 ročník) a starší (7.- 9. ročník).V mladšej kategórii súťažili 3 triedy systémom "každý s každým". Zápasy boli vyrovnané až do úplné konca, kde museli o víťazovi rozhodnúť až napínavé samostatné nájazdy.

            K víťazstvu sa podarilo dokráčať 5.B, z 2. miesta sa tešili žiaci 6.B a na 3. mieste sa umiestnila tiež výborne hrajúca 5.A. Najviac presných koncoviek dostal za chrbát brankárov Adam Vlček (5.A), ktorý vsietil v dvoch zápasoch až 8 gólov.V súťaži starších sa zúčastnilo 5 tried, kde každú triedu čakali 4 zápasy.

            Mohli sme sledovať športovú rivalitu a bojovnosť medzi jednotlivými triedami, ktoré sa snažili uchmatnúť súperovi každý jeden bod. Najlepšie sa darilo predpokladaným favoritom, ktorí nominovali do svojho tímu či už florbalistov alebo iných úspešných športovcov. Najviac gólov, v počte 11, poslal za bránkovú čiaru Lukáš Račko (8.B). Celkové poradie:

            1. miesto - 8.B
            2. miesto - 7.B
            3. miesto - 8.A

            4. miesto - 7.A

            5. miesto - 9.A

            Víťazom a oceneným gratulujeme a tešíme sa na ďalší turnaj."

        • Divadelné predstavenie # nedaj sa hovor o tom
          • Divadelné predstavenie # nedaj sa hovor o tom

          • Druhý februárový piatok sa žiaci ZŠ K. Brúderovej stretli v telocvični, aby si pozreli divadelné predstavenie pod názvom Kyberšikana. Herci združenia Nedaj sa – hovor o tom! pripravili pre deti zaujímavé scénky zo školského prostredia, ktoré zachytávali reálne situácie zo života.

            Videá rôznych youtuberov, športovcov, psychológov či iných známych osobností pútali pozornosť a žiaci sa aktívne zapájali do diania na javisku. Dozvedeli sa, ako sa dajú rozpoznať krízové situácie či manipulatívne správanie a hlavne sa venoval priestor možnostiam ako tieto situácie riešiť.

            Táto ťažká téma je často prehliadaná a podceňovaná, ale ako už samotný názov hosťujúceho združenia hovorí – netreba sa dať, treba o tom hovoriť!

            Autor: PaedDr. Ivona Hološová, PhD.

        • ŠKD karneval 2024
          • ŠKD karneval 2024

          • V stredu  14.2.2024 sa konal v našej ŠKD karneval. Ako každý správny karneval , sme aj ten náš otvorili krátkym tancom.Nová telocvičňa tak ožila maskami, hudbou, výzdobou ale hlavne dobrou náladou.

            Deti tancovali, súťažili a zabávali sa. Vyskúšali si  tancovanie s balónmi a tiež sme poznali víťazov v lyžičkovej súťaži. Keďže každá maska bola úžasná a decká  spolu s rodičmi si na jej  príprave nechali záležať, každý dostal sladkú odmenu.

            Na záver  pani vychovávateľky deti pobavili známym "kačacím tancom" .  Atmosféra bola výborná a všetci si  užili pekné popoludnie.

        • Prednáška na tému „Hoaxy a dezinformácie“
          • Prednáška na tému „Hoaxy a dezinformácie“

          • Dňa 30.1. 2024 sa na našej škole uskutočnila prednáška s novinárom Vladimírom Šnídlom „Hoaxy a dezinformácie“. Zúčastnili sa jej žiaci 8. a 9. ročníka. Dozvedeli sa, ako zistiť, či je informácia alebo správa overená, ako sa správať zodpovedne na sociálnych sieťach a aj to, ktoré aplikácia a prečo sú nebezpečné. Na vlastných telefónoch mohli zistiť, koľko času trávia vo virtuálnom svete, sledovaním života iných ľudí- čo mnohých veľmi prekvapilo. Prednáška, ktorá trvala dve vyučovacie hodiny bola naozaj zmysluplne strávený čas.

          • Vyhodnotenie súťaže "Všetkovedko" 2023/2024

          • Našu školu úspešne reprezentovali a na 1. mieste sa umiestnili žiaci z tried:
            1.C - Ema Rechtorovičová
            1.B - Eduard Bolaček
            1.B - Rebeka Budáčová

            Za účasť na súťaži boli všetci žiaci odmenení vecnými cenami.
            Už teraz sa všetci tešíme na ďalšie kolo.