• Stolnotenisový turnaj
          • Stolnotenisový turnaj

          • "Po halloweenskej prespávačke, deň pred začiatkom jesenných prázdnin, sme venovali stolnotenisovému ošiaľu v priestoroch telocvične.

            Na turnaj prišlo svoju hru prezentovať 18 žiakov mladšej kategórie (5.- 6. ročníka) a až 20 žiakov staršej kategórie (7. - 9. ročníka).

            Pred zahájením turnaja nám zatancovalo šikovné duo - Adela Hocková a Adela Čertíková.

            Systém turnaja bol nastavený tak, aby mal každý šancu si zahrať aspoň pár zápasov. Začal sa boj v 4 skupinách. Najlepším 2 z každej skupiny sa podarilo postúpiť do vyraďovacieho "pavúka", kde už prebiehali boje na jednu porážku. 

            V kategórii mladších žiakov sa naozaj bolo na čo pozerať. Po kvalitných výkonoch a vyrovnaných zápasoch sa tešil z 3. priečky Matej Eliáš (5.B). Vo veľmi peknom finále získal striebro Juraj Baťa (6.B), ktorý nestačil na výborne hrajúceho Jakuba Eliáša (5.B).

            Po mladších sa dostali k slovu aj naši starší žiaci, ktorí taktiež ukázali svoju kvalitu. V zápase o 3. miesto sa viac darilo Lukášovi Račkovi (8.B). Vo finále tuho bojoval Jakub Račko (8.B), ktorý však ťahal za kratší koniec, keď podľahol nekompromisnému favoritovi tohto turnaja Pavlovi Marcin-Humeníkovi (9.B).

            Máme radosť z bohatej účasti a gratulujeme víťazom."

        • Cestujeme do Rokfortu s Harry Potterom
          • Cestujeme do Rokfortu s Harry Potterom

          • 25. októbra 2023 prišli žiaci 1.A oblečení ako Harry, Hermiona a Malfoy. Nechýbali metly a čarovné prútiky. Všetci sa tešili, že získajú diplom v čarodejníckej škole v Rokforte. Uvítala ich profesorka Mc Gonagalová – pani učiteľka PaedDr. Beáta Valkovičová pri nástupišti 93/4. Triediaci klobúk žiakov zaradil do fakúlt: Bifľomor, Bystrohlav, Chrabromil a Slizolin.

            Počas celého vyučovania žiaci usilovne riešili úlohy, vo fakultách spolupracovali, čarovali, hrali metlobal a súťažili. Za zvládnuté úlohy získavali čarovné fazuľky. Integráciou predmetov žiaci zistili, že jednotlivé úlohy a poznatky spolu súvisia a spoluprácou dokážu vyriešiť aj náročné úlohy.  

        • Šarkaniáda v ŠKD
          • Šarkaniáda v ŠKD

          • Šarkan letí, aha aj ten môj  letí....... takto a rôznymi inými pokrikmi povzbudzovali deti  svojich šarkanov. Našu tradičnú jesennú aktivitu sme si naplánovali na poslednú októbrovú stredu. 

            Detský park na Koniarkovej , ihrisko Alviano a Jurská cesta ožilo detskou radosťou. Boli to preteky  s počasím keďže vetrík skôr pofukoval ako fúkal. 

            Neodradili nás ani zamotané šnúry a menšie kolízie s konármi. Niektoré šarkany sme museli  

            ošetriť s leukoplastom aby sa mohli ďalej vznášať .Myslím, že deti si užili skvelé popoludnie . 

            Pohľad na oblohu bol krásny, farebný rovnako ako jeseň. Tešíme sa , že nakoniec šarkany predsa 

            leteli a deti si  pobehali. 

             Prajeme Vám všetkým peknú jeseň  

            kolektív ŠKD 

        • Výlet na Devín
          • Výlet na Devín

          • Dňa 19.10. 2023 sa žiaci 6.A a 6.B triedy zúčastnili pod dozorom svojich triednych učiteľov a školskej psychologičky exkurzie na hrad Devín. Hrad bol zvolený ako cieľ exkurzie práve vďaka jeho bohatej histórie a naozaj veľkému výberu pamiatok už z obdobia praveku. Žiaci absolvovali prehliadku hradu spolu so sprievodkyňou ktorá im ukázala aj blízke okolie hradu. Následne sme sa presunuli do areálu hradu, kde žiaci už pod dozorom svojich učiteľov obdivovali exponáty vo vnútri hradu. Záver prehliadky bol venovaný ukážke archeologických nálezov v blízkosti Devína.

        • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi
          • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi

          • Tento týždeň sme pondelok začali cestovateľsky - 16.10.2023 žiaci 9.A a 9.B v Seredi absolvovali exkurziu do Múzea holokaustu v súvislosti s preberanou témou v dejepise. V uzavretom areáli sme v jednotlivých barakoch počúvali o hrôzach obdobia 2. sv. vojny, prezerali si dobové exponáty, mnohé originálne a v závere sledovali prednášku o prenasledovaní na Slovensku. Do tejto prezentácie boli zapojení aj žiaci, ktorí mali priestor na otázky ... a priestor zamyslieť sa nad krutými udalosťami, ktoré patria k histórii Slovenska

        • Nemocnica u Medvedíka
          • Nemocnica u Medvedíka

          • Zbaviť detského pacienta strachu z bieleho plášťa - to je hlavným cieľom projektu Nemocnica u Medvedíka. Projekt je inšpirovaný zahraničným projektom "Teddy bear hospital". Študenti Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave navštívili aj našu školu. Za deťmi do 1.A a 1.B triedy prišli v bielych plášťoch. Deti spolu s doktormi diagnostikovali ochorenie alebo zranenie svojim plyšovým hračkám. Mali možnosť vyskúšať si pomôcky, popočúvať hrudník či dať obväz plyšákovi.  Deťom sa táto návšteva veľmi páčila. 

        • Výsledky volieb do Rady školy za rodičov
          • Výsledky volieb do Rady školy za rodičov

          • ZŠ Kataríny Brúderovej, Osloboditeľská 1, Bratislava 83107

             

            Výsledky volieb do Rady školy za rodičov

            20. 9. 2023

            1. Jana Besedová

            2. Miroslava Lubinská

            3. Andrea Ležanská

            4. Michal Brezina

             

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa volieb zúčastnili.

        • Divadelné predstavenie „Nedaj sa!“
          • Divadelné predstavenie „Nedaj sa!“

          • Dnešný piatok 22.9. sa žiaci 2. stupňa usadili v telocvični, kde ich čakal tím mladých hercov. Divadelné predstavenie o šikane v jej najrôznejších podobách ponúklo scénky, komentovanie a vysvetľovanie moderátora, ukážky youtuberov, vyjadrenia známych a slávnych ľudí, ktorých spoločnou mantrou bola výzva „nedaj sa!“ Nielen v zmysle nedaj sa šikanovať, ale hlavne – nebuď agresorom – tým, ktorý šikanuje. A tak sme sa všetci spoločne zamýšľali nad tým, čo je dobré, správne a pomáha a čo je zlé, ubližuje a kazí...

        • OZNÁMENIE O VOĽBE RODIČOV DO RADY ŠKOLY
          • OZNÁMENIE O VOĽBE RODIČOV DO RADY ŠKOLY

          • Vážení rodičia a zákonní zástupcovia,

            radi by sme vás informovali o nadchádzajúcom procese voľby rodičov do Rady školy. Rada školy je dôležitým orgánom, ktorý zastupuje záujmy rodičov a zabezpečuje  okrem iného aj spoluprácu medzi školou a rodinami. Vaša účasť v tejto rade má významný vplyv na rozhodovanie týkajúce sa vzdelávania vašich detí.

             

            Dôležité informácie:

             

            1.  Voľby rodičov do Rady školy sa budú konať dňa 20.9.2023 .

             

            2. Podmienky kandidatúry: Každý rodič alebo zákonný zástupca má možnosť kandidovať do Rady školy. Ak máte záujem stať sa kandidátom, prihláste sa na e mail: janabesedova@gmail.commazariova@zsvajnory.sk , do 14.9.2023

             

            3. Hlasovanie: Hlasovanie sa bude konať na škole dňa 20.9.2023 (počas celého dňa a rodičovského združenia).  Každý z vás má právo hlasovať a vybrať si tých rodičov, ktorí vás budú v Rade školy zastupovať. 

             

            4. Výsledky volieb: Výsledky volieb budú zverejnené na nástenke školy/ Edupage  a na našej webovej stránke najneskôr do troch pracovných dní odo dňa volieb.

             

            5. Ďalšie informácie: V prípade, že volieb (1. kolo) sa nezúčastní viac ako 50% oprávnených voličov, budete v dostatočnom predstihu informovaní o čase a mieste konania 2. kola. 

            Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete ďalšie informácie o procese voľby, neváhajte nás kontaktovať na uvedené kontaktné údaje .

             

            6. Kto ma záujem kandidovať môže si pripraviť o sebe pár viet  a predstaviť sa rodičom 😊

             

            Vaša účasť a zapojenie sú dôležité pre našu školu a pre vaše deti. Vytvorme spoločne lepšie vzdelávacie prostredie pre našich žiakov.