• Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Dňa 20.4.2023 sa na našej škole uskutočnila spevácka súťaž Slávik Slovenska. Ľudovú pieseň nacvičilo a prišlo zaspievať 21 spevákov a speváčok v 3 kategóriách. Najviac sa v školskom kole darilo druhej kategórii, kde si 3. miesto vyspievala Laura Bagoňová z 2. B, 2. miesto získala Katarína Janošková z 3. A a na prvom mieste sa umiestnila Anabela Ondrušková tiež z 3. A. Ceny za veľmi pekný výkon boli udelené ešte Milanovi Šiškovi z 2. A a Ninke Ondruškovej z 1. C.

            okresnom kole nás dňa 12.5.2023 reprezentovala Anabela Ondrušková

            a získala krásne 2. miesto. Na akordeóne ju sprevádzal pán Hraško.

            Gratulujeme!

        • 2.A a 2.C - Dopravné ihrisko, Galanta (13.4.2023)
          • 2.A a 2.C - Dopravné ihrisko, Galanta (13.4.2023)

          • Žiaci II.A a II.C sa zúčastnili dopravnej výchovy na dopravnom ihrisku v Galante, kde si precvičili praktické aj teoretické zručnosti pod vedením odborníkov. Celá akcia bola pre žiakov plnohodnotným zážitkom a veríme, že osvojené zručnosti využijú pri svojich každodenných činnostiach.

        • Okresné kolo v atletike základných škôl
          • Okresné kolo v atletike základných škôl

          • Dňa 26.4.2023 sa v Bratislave na ZŠ Tbiliská uskutočnilo Okresné kolo v atletike základných škôl, ktorého sa zúčastnili aj  žiaci 2. stupňa našej školy.

            Medzi najúspešnejších patrili Sarah KOHÚTOVÁ, ktorá obsadila 1. miesto vo vrhu guľou a Matúš ZÁHRADNÍČEK, ktorý obsadil 2. miesto v behu na 60 metrov. Ostatní žiaci si taktiež počínali veľmi dobre.

            Všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme! 

        • Detská liga v malom futbale
          • Detská liga v malom futbale

          • Dňa 21.4.2023 sa v Bratislave v areáli Mladá Garda uskutočnilo tretie kolo Detskej ligy v malom futbale, ktorej sa zúčastnili aj žiaci našej školy.  

            Žiaci v kategórii  U13 porazili rovesníkov  zo ZŠ Limbach a ZŠ Černyševského. Remizovali so žiakmi  zo ZŠ Budmerice. Nad ich sily boli iba žiaci zo ZŠ Pavla Marcelyho. Aktuálne sú naši žiaci v priebežnej tabuľke na treťom mieste.  

            Srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom futbalovom napredovaní! 

        • Exkurzia na hrad v Nitre 
          • Exkurzia na hrad v Nitre 

          • Dňa 20.4.2023 sa žiaci 7.A a 7.B zúčastnili na exkurzii na Nitriansky hrad. Cieľom exkurzie bolo žiakom priblížiť tento hrad a jeho historiu, ako i poukázať na jeho veľký význam v období Veľkej Moravy. 

        • ​​​​​​VÝCVIK LEZENIA
          • ​​​​​​VÝCVIK LEZENIA

          • ŠKD v ZŠ Kataríny Brúderovej organizoval týždenný výcvik lezenia pre začiatočníkov na tréningovej stene K2 za pomoci odborných inštruktorov. Deti zvládli základy lezenia na tzv. bouldrovke do výšky osem až jedenásť metrov.

            Lezenie je pre deti prirodzená činnosť, pri ktorej sa nielen zabavia, ale zlepšujú sa v udržaní rovnováhy, koordinácii pohybov a nadobúdajú silu celého tela. Zaujímavým vyústením tejto detskej aktivity, ktorú v rámci TVOV v ŠKD pravidelne plánujú pani vychovávateľky, bol aj adrenalínový športový týždeň pre tých najodvážnejších lezcov. V športovom stredisku Lezecká stena K2 na Starej Ivánskej ceste sa deti zoznámili najprv s doplnkovými cvikmi a kvalitnou rozcvičkou. No pri samotnom lezení pod dohľadom profesionálnych inštruktorov z ŠK Relax Mariána Mišoviča, zistili, koľko svalov vlastne majú. „Svalovke“ sa mnohí veru nevyhli. Steny s nádhernými farebne vyznačenými cestami lezenia ale stáli určite za to! Po zvládnutí základov jednoduchého spôsobu zdolania bouldrovky, pri ktorom je lezec bezpečne istený vrchným lanom, nadobudli deti veľký pocit sebadôvery a zadosťučinenia. Zdolať pády, keď vás má kto podržať, už nebolo také ťažké. Strach z výšok sa razom pominul a malí športovci si osvojili nový poznatok, že prekonávať prekážky nemusí byť vôbec strastiplné ako sa na prvý pohľad zdá.         

        • Slávik Slovenska 2023
          • Slávik Slovenska 2023

          • Dňa 20.4. počas 4. a 5. vyučovacej hodiny sa uskutoční školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2023 v spievaní ľudových piesní.  Účastníci budú mať zaspievať jednu ľubovoľnú ľudovú pieseň.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

        • Detská liga v malom futbale
          • Detská liga v malom futbale

          • Dňa 31.3.2023 sa v Bratislave v areáli Mladá Garda uskutočnilo druhé kolo Detskej ligy v malom futbale, ktorej sa zúčastnili aj žiaci našej školy v kategóriách U13 a U15. Odohrali 5 zápasov, z ktorých 4 vyhrali a 1 remizovali. 

            Žiaci v kategórii  U13 porazili rovesníkov  zo ZŠ Pavla Marcelyho a ZŠ Černyševského. Remizovali so žiakmi  zo ZŠ Nejedlého. V kategórii U15 naši žiaci zvíťazili nad  rovesníkmi zo ZŠ Sibírska a ZŠ Gajary.  

            Srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom futbalovom napredovaní! 

        • Maratónske hry
          • Maratónske hry

          • Dňa 30.3.2023 sa v športovej hale Elán v Bratislave uskutočnilo finále „Školských maratónskych hier“ v atletických disciplínach. Finále sa zúčastnilo 30 škôl z Bratislavského samosprávneho kraja. Naši žiaci v zložení Matilda BÚTOROVÁ, NGUYEN Gia Han, Adela ČERTÍKOVÁ, Milan ŠIŠKA, Maxim KRIŠTOFIČ a Tomáš BEZDEK obsadili celkové 14. miesto. 

             Srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalších športových aktivitách! 

        • Návratky na dotáciu na stravu - školská jedáleň
          • Návratky na dotáciu na stravu - školská jedáleň

          • Milí rodičia,

            Týmto by sme Vám radi pripomenuli, že termín podania návratok ohľadom stravy zadarmo sa blíži.

            V prílohe nájdete návratku, ktorú treba v Edupage podať najneskôr do 05.04.2023.

            Podrobnejšie informácie nájdete tu:

            Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

             

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“),
            ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ[1] odobralo obed,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu elektronicky prostredníctvom edupage v sekcii Žiadosti/Vyhlásenia (Pridať žiadosť/Vyhlásenie/Žiadosť o dotáciu na stravu- návratka) a to najneskôr v termíne do 05.04.2023. Žiadosť je možné podať aj v listinnej forme a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania: Školská jedáleň pri Základnej škole Kataríny Brúderovej, Osloboditeľská 1,  831 07 Bratislava. V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov prostredníctvom Zápisného lístka stravníka.

             

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

             

            Presný návod na vyplnenie žiadosti nájdete na:

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u4450

             

            [1] Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

        • Doplňujúce voľby do Rady školy
          • Doplňujúce voľby do Rady školy

          • Vážení rodičia,

            v dňoch 29.3. - 30.3. 2023 budú v škole prebiehať doplňujúce voľby zástupcov rodičov do Rady školy.

            Doplňujúce voľby zástupcov rodičov do Rady školy budú prebiehať nasledovne:

            • dňa 29.3. (od 12.00 hod. do 16.00 hod.) - v čase Burzy kníh, 
            • dňa 30.3. (od 7.00 hod. do 12.00 hod.).

            Volebné lístky a prezenčná listina budú pripravené pri vrátnici.

            Týmto by sme Vás chceli požiadať, aby ste sa voľby v záujme Vašich detí zúčastnili v čo najväčšom počte. Rada školy je priestor pre Vás, je to Vaša možnosť ako prispieť k zlepšovaniu procesov na našej škole.

            Ďakujeme.

            V prílohe:

            1. KANDIDÁTNA LISTINA pre doplňujúce voľby zástupcov rodičov žiakov do Rady školy Základnej školy Kataríny Brúderovej, Osloboditeľská 1, Bratislava.
            2. VOLEBNÝ PORIADOK

             

        • OZNAM - ŠKD
          • OZNAM - ŠKD

          • Oznamujeme Vám, že pri príležitosti dňa učiteľov 28.3.2023 organizuje zriaďovateľ MČ Bratislava - Vajnory slávnostné stretnutie pedagogických zamestnancov vajnorských škôl, z tohto dôvodu bude prevádzka ŠKD skrátená do 14.45 hod. ( plánované stretnutie podľa plánu činnosti ŠKD).

            Moravcová - vedúca ŠKD

        • Školské maratónske hry
          • Školské maratónske hry

          • Dňa 22.3.2023 sa na ZŠ Kalinčiakova uskutočnilo atletické podujatie pod názvom „Školské maratónske hry“, ktorého sa zúčastnili aj žiaci našej školy: Matilda BÚTOROVÁ, NGUYEN Gia Han, Milan ŠIŠKA, Filip HLAVATÝ a Tomáš BEZDEK.

            Súťažilo sa v rôznych atletických disciplínach. Naši žiaci  obsadili  v konkurencii trinástich základných škôl krásne 3. miesto, ktoré im zabezpečilo postup do finále.  

            Finále bude dňa 30.3.2023 v Športovej hale Elán v Bratislave a zúčastnia sa ho najlepšie základné školy z Bratislavského samosprávneho kraja.

            Srdečne blahoželáme a držíme palce vo finále!