• Recykloanimácia v Bibiane
          • Recykloanimácia v Bibiane

          • Návštevou detského domu Bibiany sa dve oddelenia z ŠKD ZŠ K. Brúderovej zapojili do viacerých interaktívnych činností tematicky spojených s jarným obdobím.

            V tunajšej knižnici pre deti a mládež, bohatej na tituly ovenčené i cenami vychýrenej svetovej súťaže Bienále ilustrácií kníh, prebehol edukačný program Marec – mesiac knihy. Pod odborným vedením milých pracovníkov Bibiany sa deti zoznámili s knihami trochu nevšedným spôsobom. Snažili sa dramaturgicky vytvoriť sled príbehov prečítaním krátkych úryvkov do jedného celku. Rozmanitosť žánrov prispela k rozvíjaniu schopností správne interpretovať text, a zároveň tvorivo pracovať so slovami.

            V druhej časti výstavných priestorov zaujala deti neobyčajná interaktívna výstava iba osemnásťročného Ondřeja Brýnu. To, že odpadové materiály je potrebné triediť, deti už vedeli. Ale, že sa dá z odpadového materiálu vytvoriť dokonca animovaný film, to naozaj netušili. Od údivu si išli oči vyočiť nad reálne vymodelovanými figúrkami zasadenými do obytných priestorov, ktoré tvorili jednotlivé sekvencie filmových scén. Z kartónu od vajec ožili tiež všakovaké príšerky zo sveta scifi. Deti potešil workshop, v ktorom si vyskúšali vyrobiť mihotajúci sa pohybový prvok do filmu. Porozprávali sa o zvládaní negatívnych emócií zlosti a závisti či o zlozvykoch.

            Výstava spĺňala okrem výtvarno-estetickej zložky aj edukatívny aspekt s morálno-výchovným apelom.

        • Ponožková výzva
          • Ponožková výzva

          • 21. marec je Svetový deň Downovho syndrómu a na znak oslavy ľudskej jedinečnosti sa konala ponožková výzva aj v našej škole - obuli sme si dve rozdielne ponožky a ukázali sme, že sa nebojíme byť iní tak, ako sa neboja byť iní ani ľudia s Downovým syndrómom.

        • Atletický míting
          • Atletický míting

          • Dňa 12.3.2023 sa v športovej hale Elán uskutočnil Atletický míting Slovenského atletického zväzu pre mladšie a staršie žiactvo. Podujatia sa zúčastnili aj žiaci našej školy Dominik JIRÁNEK, Dominika JIRÁNKOVÁ, Kristína BITTNEROVÁ, Jakub JURENKAMatúš ZÁHRADNÍČEK.

            Najúspešnejším bol Matúš ZÁHRADNÍČEK, ktorý v tvrdej konkurencii žiakov zo Slovenska obsadil pekné štvrté miesto v behu  60 metrov časom 7.95 s. Boli to Matúšove prvé atletické preteky v kategórii staršieho žiactva.

            Gratulujeme. 

        • OZNAM - plavecký krúžok
          • OZNAM - plavecký krúžok

          • Milí rodičia a plavci,

            situácia, ktorú spôsobil vietor na Pántoch v sobotu, je vážna. Okno sa podarilo urobiť, ale problém je, že vo vode je veľa skla a bazén musíme vypustiť, vyčistiť, nanovo napustiť, nahriať,..

            Preto bude prevádzka bazéna prerušená na 2-3 týždne. Budeme vás informovať.

            Všetky tréningy sa rušia do odvolania.

            Určite bude deťom poskytnutá náhrada, či už vo forme predĺženia kurzu na jún, alebo zvýšenia frekvencie. Dohodneme sa hneď, ako bude bazén opäť v prevádzke alebo mi dajte vedieť, čo je pre vás lepšia varianta.

            Ďakujeme za pochopenie a budeme vás informovať hneď ako bude niečo nové.

             

            Vojtková

            Pekný deň, 

            PK Azeta tím

        • Školské kolo chemickej olympiády
          • Školské kolo chemickej olympiády

          • Dňa 9.2.2023 sa uskutočnilo školské kolo chemickej olympiády. Zúčastnilo sa 6 žiakov 9. ročníka a všetci sa stali úspešnými riešiteľmi.

            Umiestnenie:

            1. miesto  Ondrej Zeman  9. A
            2. miesto  Lea Sekerová  9. A
            3. miesto  Richard Hovanyecz  9. A

            Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

        • Súťaže Scratch Cup a Python Cup
          • Súťaže Scratch Cup a Python Cup

          • Dobrý deň milí rodičia,

            preposielam informáciu o súťaži pre žiakov, ktorí prejavujú záujem o programovanie. Jedná sa o súťaže Scratch Cup a Python Cup, ktoré sa budú konať online 19.4.2023 od 8:00-17:00.

            Súťaž Scratch Cup je určená pre žiakov 5. - 9. ročníka ZŠ. Žiaci majú počas 90 minút vyriešiť 3 úlohy. Viac informácií o organizovaní súťaže, ako aj ukážkové úlohy, nájdete na stránke organizátora súťaže Scratch Cup.

            V prípade záujmu môžete požiadať o prístup do dokumentu s prípravnými úlohami súťaže.

            Súťaž Python Cup je vhodná pre žiakov 8. ročníka ZŠ až 4. ročníka SŠ a zodpovedajúcich ročníkov OG. Súťaž je určená najmä žiakom, ktorí majú záujem o programovanie v jazyku Python s využitím grafických možností modulov turtle a tkinter. Viac informácií, ako aj ukážkové úlohy, nájdete na stránke organizátora súťaže: Python Cup. Pre žiakov sú k dispozícii zadania, ktoré im pomôžu pripraviť sa na súťaž.

            Môžete požiadať o prístup do dokumentu, v ktorom uvidíte, aké informatické koncepty sú potrebné k vyriešeniu prípravných úloh a následne aj reálnych zadaní súťaže. 

            Registrácia žiakov na Python Cup a Scratch Cup je už otvorená a prebieha cez EduPage rovnako, ako na súťaž iBobor, alebo iné predmetové olympiády.

            Ako zaregistrovať žiakov do súťaže Scratch Cup a Python Cup?

            Informované súhlasy rodičov sa pre tieto súťaže nevyžadujú, pretože organizátor nemá prístup k žiadnym osobným údajom žiakov.

            Ak máte otázky, kontaktujte nás na adrese sutaze@asc.sk. Radi Vám pomôžeme.

        • Informácie k prijímaciemu konaniu na SŠ pre žiakov 9. ročníka
          • Informácie k prijímaciemu konaniu na SŠ pre žiakov 9. ročníka

          • Dobrý deň milí rodičia, milí žiaci,

            týmto by som Vám chcela pripomenúť, že na Edupage máte v kolónke "Prijímačky 2023" už možnosť podať prihlášky na SŠ pre Vaše deti.
            Návod na podanie prihlášky cez EduPage nájdete tu: https://help.edupage.org/sk/u646

            Termín na podanie (odoslanie) vyplnenej prihlášky na každú strednú školu, na ktorú sa uchádzač hlási, je do 20. marca 2023 pre všetky odbory vzdelávania (talentové odbory aj netalentové odbory). Kvôli spracovaniu prihlášok na škole by som Vás však chcela poprosiť podať prihlášky najneskôr do 15.marca.

            Prihlášku možno podať:
            elektronicky cez EduPage (zadáva sa v systéme aSc agenda, eŠkola) bez elektronického podpisu občianskym preukazom,
            alebo
            v listinnej podobe na tlačive 056 MŠVVaŠ SR (od 01. januára 2022 s podpismi oboch zákonných zástupcov). Prihláška je platná aj s podpisom jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie.

            - Ak ste školu v zozname nenašli, znamená to, že škola nepovoľuje podanie elektronickej prihlášky, pre takúto školu Vám vytlačím papierovú prihlášku ja. Prihlášky na ostatné školy môžete odoslať elektronicky cez EduPage. V elektronickej prihláške je však potrebné dopísať EduID školy, na ktorú posielate papierovú prihlášku. Dôvodom je, že na prihláške musia byť uvedené všetky školy, na ktoré sa hlásite.

            Ako prvé si prosím skontrolujte, či sedí Vaša adresa trvalého pobytu, resp. korešpondenčná adresa kde chcete, aby Vám prišla pošta ohľadom prijímacieho konania. V prípade, že adresa nie je uvedená správne, informujte prosím neodkladne školu o zmene adresy, zmenu treba prísť nahlásiť osobne pani tajomníčke na sekretariát školy.


            Rodičom žiakov, ktorí majú ŠVVP by som chcela pripomenúť, že k prihláške treba pripojiť aj aktuálnu správu o ŠVVP.


            Ďalej si prosím tiež skontrolujte známky, ktoré sú uvedené v prihláške na Edupage na vysvedčeniach.

            Následne si už môžete zvoliť SŠ a odbor o ktorý máte záujem. Ako som už písala vyššie, v prípade, že tam školu o ktorú máte záujem neviete nájsť, je potrebné sa čo najskôr obrátiť na mňa, prihlášku Vám vytlačím v papierovej forme a budete ju musieť odoslať poštou, alebo ju môžete doručiť aj osobne na SŠ.

            Povinné prílohy prihlášky na štúdium
            Povinnými prílohami prihlášky podľa druhu záujmu o štúdium sú:
            Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti na účel schopnosti študovať zvolený študijný odbor alebo učebný odbor predkladá len uchádzač o štúdium v tých študijných odboroch alebo učebných odboroch, ktoré ministerstvo školstva do 31. januára 2022 zverejní na webovom sídle v časti regionálne školstvo/vzdelávanie na stredných školách, link: https://www.minedu.sk/zoznam-ucebnych-odborov-a-studijnych-odborov-v-ktorych-sa-vyzaduje-zdravotna-sposobilost/.

            V prílohe posielam zoznam s profilovými predmetmi na prijímacie skúšky na stredné školy pre školský rok 2023/2024 ako i potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka, ktoré je potrebné doložiť k niektorým študijným odborom:

            Zoznam učebných odborov a študijných odborov, v ktorých sa vyžaduje zdravotná spôsobilosť študovať príslušný odbor vzdelávania pre školský rok 2023/2024

            Podľa ustanovenia § 64 ods. 1 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)
            a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov určuje Ministerstvo
            školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky učebné odbory a študijné odbory, v ktorých sa vyžaduje zdravotná spôsobilosť pre školský rok 2023/2024 takto:

            - 2176 H mechanik banských prevádzok / mechanička banských prevádzok
            - 2275 H hutník / hutníčka
            - 2285 H zlievač / zlievačka
            - 2262 K hutník operátor / hutníčka operátorka
            - 2487 01 H autoopravár – mechanik / autoopravárka - mechanička
            - 2487 02 H autoopravár – elektrikár / autoopravárka - elektrikárka
            - 2487 03 H autoopravár – karosár / autoopravárka - karosárka
            - 2495 K autotronik / autotronička
            - 2684 K bezpečnostné systémy v doprave a priemysle
            - 2464 H strojný mechanik / strojná mechanička
            - 2433 H obrábač kovov / obrábačka kovov
            - 2738 H operátor sklárskej výroby / operátorka sklárskej výroby
            - 3661 H murár / murárka
            - 3663 H tesár / tesárka
            - 3672 H kamenár / kamenárka
            - 3684 H strechár /strechárka
            - 3762 H železničiar / železničiarka
            - 3766 H lodník / lodníčka
            - 3776 K mechanik lietadiel / mechanička lietadiel
            - 4575 H mechanizátor lesnej výroby/ mechanizátorka lesnej výroby
            - 5371 H sanitár / sanitárka
            - Všetky študijné zdravotnícke odbory skupiny 53 na stredných zdravotníckych školách


            - 8226 Q hudobno-dramatické umenie
            - 8227 Q tanec
            - 8228 Q spev
            - 9245 M ochrana osôb a majetku

            Zdravotnú spôsobilosť posudzuje lekár so špecializáciou v príslušnom špecializačnom odbore.
             

            V prihláške – v časti „PODPISY” :

            Prihlášku musia podpísať všetci zákonní zástupcovia. Urobiť tak môžete vytlačením a podpísaním nasledovného dokumentu:

            - "Podpisy zákonných zástupcov"

            (Nezabudnite prosím pred odoslaním prihlášky pripojiť SCAN / Fotografiu tohoto dokumentu)

             

            Dokument navyše umožňuje škole oznámiť “preferovaný kontakt”. Ak tak urobíte, ďalšie dokumenty, napríklad potvrdenie nástupu, bude stačiť ak podpíše iba preferovaný kontakt. Po skončení prijímačiek Vám stredná škola pošle papierovo jedno rozhodnutie, nemusíte ísť dvakrát na poštu a ušetríte prácu strednej škole.

            Preferovaný kontakt sa týka iba podpisovania nástupu a doručovania papierového rozhodnutia o prijatí podpísaného riaditeľom strednej školy. Počas prijímačiek bude EduPage doručovať správy aj náhľady rozhodnutia o prijatí od strednej skoly obidvom uvedeným zákonným zástupcom. Každý dostane správu do svojho EduPage konta a zároveň sa pre istotu pošle aj email. Je preto dobré uviesť kontakty a správny email na obidvoch zákonných zástupcov. V prípade núdze Vás stredná škola bude kontaktovať telefonicky – uveďte prosím aj Vaše platné telefónne číslo.

            Ak má dieťa jedného zákonneho zástupcu, alebo ak z objektívných príčin nemôžete dodať oba podpisy, vyberte možnosť “podpisujem ako jeden zákonný zástupca“ a priložte jeden z dokumentov:

            • čestné vyhlásenie,

            alebo

            • kópiu rozhodnutia súdu

            (Nezabudnite prosím pred odoslaním prihlášky pripojiť SCAN / Fotografiu týchto dokumentov)


            Tiež by som Vám rada dala do pozornosti webstránky, kde môžete nájsť podrobnejšie informácie k výberu SŠ:

            www.svs.edu.sk - naplnenosť a možnosti štúdia, kritéria prijímacích skúšok
            www.komposyt.sk - rady o výbere povolania pre rodičov i žiakov
            www.stredneskoly.sk - široká databáza škôl a zoznam odborov
            www.istp.sk - pracovný kompas, kartotéka povolaní
            www.svetprace.sk - katalóg pracovných pozícií
            www.potrebyovp.sk - stredné odborné vzdelávanie
            www.dualnysystem.sk - duálne vzdelávanie
            a na stránkach jednotlivých SŠ
            https://www.minedu.sk/vychova-a-vzdelavanie-v-strednych-skolach/

             

            S pozdravom,

            A. Sopúchová


            Prílohy:

            •  Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka
            •  Podpisy zákonných zástupcov
            •  Čestné vyhlásenie
            •  Profilové predmety na prijímacie skúšky
            •  Termíny konania prijímacích skúšok na SŠ
            •  Zoznam škol_Bratislavský kraj

             

        • Informácie k prijímaciemu konaniu na SŠ pre žiakov 8. ročníka
          • Informácie k prijímaciemu konaniu na SŠ pre žiakov 8. ročníka

          • Dobrý deň milí rodičia, milí žiaci,

            týmto by som Vám chcela pripomenúť, že v hlavnom « Menu » na Edupage máte v kolónke "Prijímačky 2023" už možnosť podať prihlášky na bilingválne štúdium na SŠ pre Vaše deti.
            Návod na podanie prihlášky cez EduPage nájdete tu: https://help.edupage.org/sk/u646

            Termín na podanie (odoslanie) vyplnenej prihlášky na každú strednú školu, na ktorú sa uchádzač hlási, je do 20. marca 2023, máte možnosť si zvoliť dve SŠ s bilingválnym študijným programom, kvôli spracovaniu prihlášok na škole by som Vás však chcela poprosiť podať prihlášky najneskôr do 15.marca.

            Prihlášku možno podať:
            elektronicky cez EduPage (zadáva sa v systéme aSc agenda, eŠkola) bez elektronického podpisu občianskym preukazom,
            alebo
            v listinnej podobe na tlačive 056 MŠVVaŠ SR (od 01. januára 2022 s podpismi oboch zákonných zástupcov). Prihláška je platná aj s podpisom jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie (viď príloha "Čestné vyhlásenie" tejto správy)

            - Ak ste SŠ s bilingválnym štúdiom, o ktoré máte záujem v zozname nenašli, znamená to, že škola nepovoľuje podanie elektronickej prihlášky, pre takúto školu Vám vytlačím papierovú prihlášku ja. Prihlášky na ostatné školy môžete odoslať elektronicky cez EduPage. V elektronickej prihláške je však potrebné dopísať EduID školy, na ktorú posielate papierovú prihlášku. Dôvodom je, že na prihláške musia byť uvedené všetky školy, na ktoré sa hlásite.

            Ako prvé si prosím skontrolujte či sedí Vaša adresa trvalého pobytu, resp. korešpondenčná adresa kde chcete aby Vám prišla pošta ohľadom prijímacieho konania. V prípade, že adresa nie je uvedená správne, informujte prosím neodkladne školu o zmene adresy, zmenu treba prísť nahlásiť osobne pani tajomníčke na sekretariát školy.

            Rodičom žiakov, ktorí majú ŠVVP by som chcela pripomenúť, že k prihláške treba pripojiť aj aktuálnu správu o ŠVVP.

            Ďalej si tam prosím tiež skontrolujte známky na vysvedčeniach.

            Následne si už môžete zvoliť SŠ, o ktoré máte záujem. Ako som už písala vyššie, v prípade, že tam školu, o ktorú máte záujem neviete nájsť, je potrebné ma čo najskôr kontaktovať, prihlášku Vám vytlačím v papierovej forme a budete ju musieť odoslať poštou, alebo ju môžete doručiť aj osobne na SŠ.

            Ak ste gymnázium, resp. inú SŠ, ktorá ponúka bilingválne študium, o ktoré máte záujem v zozname nenašli, znamená to, že škola nepovoľuje podanie elektronickej prihlášky, pre takúto školu Vám vytlačím papierovú prihlášku ja. Prihlášku na druhú školu môžete odoslať elektronicky cez EduPage. V elektronickej prihláške je však potrebné dopísať EduID školy, na ktorú posielate papierovú prihlášku. Dôvodom je, že na prihláške musia byť uvedené obe školy, na ktoré sa hlásite.

            V prihláške – v časti „PODPISY” :

            Prihlášku musia podpísať všetci zákonní zástupcovia. Urobiť tak môžete vytlačením a podpísaním nasledovného dokumentu:

            - « Podpisy zákonných zástupcov »

            (Nezabudnite prosím pred odoslaním prihlášky pripojiť SCAN / Fotografiu tohoto dokumentu)

             

            Dokument navyše umožňuje škole oznámiť “preferovaný kontakt”. Ak tak urobíte, ďalšie dokumenty, napríklad potvrdenie nástupu, bude stačiť ak podpíše iba preferovaný kontakt. Po skončení prijímačiek Vám stredná škola pošle papierovo jedno rozhodnutie, nemusíte ísť dvakrát na poštu a ušetríte prácu strednej škole.

            Preferovaný kontakt sa týka iba podpisovania nástupu a doručovania papierového rozhodnutia o prijatí podpísaného riaditeľom strednej školy. Počas prijímačiek bude EduPage doručovať správy aj náhľady rozhodnutia o prijatí od strednej skoly obidvom uvedeným zákonným zástupcom. Každý dostane správu do svojho EduPage konta a zároveň sa pre istotu pošle aj email. Je preto dobré uviesť kontakty a správny email na obidvoch zákonných zástupcov. V prípade núdze Vás stredná škola bude kontaktovať telefonicky – uveďte prosím aj Vaše platné telefónne číslo.

            Ak má dieťa jedného zákonneho zástupcu, alebo ak z objektívných príčin nemôžete dodať oba podpisy, vyberte možnosť “podpisujem ako jeden zákonný zástupca“ a priložte jeden z dokumentov:

            • « Čestné vyhlásenie »,

            alebo

            • « kópiu rozhodnutia súdu ».

            (Nezabudnite prosím pred odoslaním prihlášky pripojiť SCAN / Fotografiu týchto dokumentov)

             

            Zoznam bilingválnych gymnázií v Bratislave môžete nájsť aj tu: Bilingválne gymnáziá v Bratislave | Cielene

            S pozdravom,
            A. Sopúchová

             

            Prílohy:

            • Podpisy zákonných zástupcov
            • Čestné vyhlásenie
            • Termíny konania prijímacích skúšok na SŠ
            • Zoznam škol_Bratislavský kraj
        • Informácie k prijímaciemu konaniu na SŠ pre žiakov 5. ročníka
          • Informácie k prijímaciemu konaniu na SŠ pre žiakov 5. ročníka

          • Dobrý deň milí rodičia,

            týmto by som Vám chcela pripomenúť, že na Edupage máte v kolónke "Prijímačky 2023" už možnosť podať prihlášky na 8-ročné gymnázium pre Vaše deti.
            Návod na podanie prihlášky cez EduPage nájdete tu: https://help.edupage.org/sk/u646

            Termín na podanie (odoslanie) vyplnenej prihlášky na každú strednú školu, na ktorú sa uchádzač hlási, je do 20. marca 2023, máte možnosť si zvoliť dve gymnáziá, kvôli spracovaniu prihlášok na škole by som Vás však chcela poprosiť podať prihlášky najneskôr do 15.marca.

            Prihlášku možno podať:
            elektronicky cez EduPage (zadáva sa v systéme aSc agenda, eŠkola) bez elektronického podpisu občianskym preukazom,
            alebo
            v listinnej podobe na tlačive 056 MŠVVaŠ SR (od 01. januára 2022 s podpismi oboch zákonných zástupcov). Prihláška je platná aj s podpisom jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie.

            - Ak ste gymnázium, o ktoré máte záujem v zozname nenašli, znamená to, že škola nepovoľuje podanie elektronickej prihlášky, pre takúto školu Vám vytlačím papierovú prihlášku ja. Prihlášku na druhú školu môžete odoslať elektronicky cez EduPage. V elektronickej prihláške je však potrebné dopísať EduID školy, na ktorú posielate papierovú prihlášku. Dôvodom je, že na prihláške musia byť uvedené obe školy, na ktoré sa hlásite.

            Ako prvé si prosím skontrolujte či sedí Vaša adresa trvalého pobytu, resp. korešpondenčná adresa kde chcete aby Vám prišla pošta ohľadom prijímacieho konania. V prípade, že adresa nie je uvedená správne, informujte prosím neodkladne školu o zmene adresy, zmenu treba prísť nahlásiť osobne pani tajomníčke na sekretariát školy.

            Rodičom žiakov, ktorí majú ŠVVP by som chcela pripomenúť, že k prihláške treba pripojiť aj aktuálnu správu o ŠVVP.

            Ďalej si tam prosím tiež skontrolujte známky na vysvedčeniach.

            Následne si už môžete zvoliť gymnázium, o ktoré máte záujem. Ako som už písala vyššie, v prípade, že tam školu, o ktorú máte záujem neviete nájsť, je potrebné sa čo najskôr obrátiť na mňa, prihlášku Vám vytlačím v papierovej forme a budete ju musieť odoslať poštou, alebo ju môžete doručiť na SŠ aj osobne.

            V prihláške – v časti „PODPISY” :

            Prihlášku musia podpísať všetci zákonní zástupcovia. Urobiť tak môžete vytlačením a podpísaním nasledovného dokumentu:

            - Podpisy zákonných zástupcov

            (Nezabudnite prosím pred odoslaním prihlášky pripojiť SCAN / Fotografiu tohoto dokumentu)

             

            Dokument navyše umožňuje škole oznámiť “preferovaný kontakt”. Ak tak urobíte, ďalšie dokumenty, napríklad potvrdenie nástupu, bude stačiť ak podpíše iba preferovaný kontakt. Po skončení prijímačiek Vám stredná škola pošle papierovo jedno rozhodnutie, nemusíte ísť dvakrát na poštu a ušetríte prácu strednej škole.

            Preferovaný kontakt sa týka iba podpisovania nástupu a doručovania papierového rozhodnutia o prijatí podpísaného riaditeľom strednej školy. Počas prijímačiek bude EduPage doručovať správy aj náhľady rozhodnutia o prijatí od strednej skoly obidvom uvedeným zákonným zástupcom. Každý dostane správu do svojho EduPage konta a zároveň sa pre istotu pošle aj email. Je preto dobré uviesť kontakty a správny email na obidvoch zákonných zástupcov. V prípade núdze Vás stredná škola bude kontaktovať telefonicky – uveďte prosím aj Vaše platné telefónne číslo.

            Ak má dieťa jedného zákonneho zástupcu, alebo ak z objektívných príčin nemôžete dodať oba podpisy, vyberte možnosť “podpisujem ako jeden zákonný zástupca“ a priložte jeden z dokumentov:

            • čestné vyhlásenie,

            alebo

            • kópiu rozhodnutia súdu

            (Nezabudnite prosím pred odoslaním prihlášky pripojiť SCAN / Fotografiu týchto dokumentov)

            Zoznam 8-ročných gymnázií v Bratislave môžete nájsť aj tu: Osemročné gymnáziá v Bratislave | Cielene

             

            S pozdravom,
            A. Sopúchová


            Príloha:

            • Podpisy zákonných zástupcov
            • Čestné vyhlásenie
            • Termíny konania prijímacích skúšok na SŠ
            • Zoznam škol_Bratislavský kraj

             

             

        • OK olympiády v nemeckom jazyku
          • OK olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 18.1.2023 sa naše žiačky Paulínka a Natálka Kleinové zúčastnili okresného kola olympiády v nemeckom jazyku v kategórii 1A a získali za svoj výkon tretie a piate miesto. Paulínke a Natálke srdečne gratulujeme!

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 16. februára 2023 sa konalo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

            Výsledky:

            - 2. kategória:

            Poézia:

            1. neudelené

            2. Júlia Habová 5.B

            3. Ela Sula 5.B

             

            Próza :

            1. neudelené

            2. neudelené

            3. Tomáš Kirth 6.A, Tomáš Glonec 6.B

             

            - 3. kategória:

            Poézia:

            1. Tereza Ľachová 7.A

            2. Ján Hraško 7.A, Michaela Zemanová 8.B

            3. Mário Do Dai Hung 9.B, Eva Szabová 9.B

             

            Próza:

            1. Chiara Sula 8.A

            2. Patrícia Janglová 7.A

            3. Linda Baková 8.A

             

            Víťazi nás budú reprezentovať v okresnom kole súťaže.

          • Vyhodnotenie súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Vyhodnotenie súťaže Hviezdoslavov Kubín:

            I. Kategória: 

            POÉZIA 

            1. Matilda Bútorová, 3.A  

            2. Július Jánoška, 2.B 

            3. Laura Bagoňová, 2.C 

            PRÓZA 

            1. Lucia Hevešiová, 4.A 

            2. Emily Zemanová, 2.A, Lukáš Griga 2.B 

            3. Viliam Čambal, 4.A,  Tomáš Fekete 4.B 

        • Fašiangový karneval
          • Fašiangový karneval

          • Záver fašiangového obdobia patrí karnevalovým zábavám. Deťom v ŠKD v ZŠ Kataríny Brúderovej pripravili pani vychovávateľky bohatý program.

            Zoznámenie sa s fašiangovými maskami prebiehalo najprv v jednotlivých oddeleniach ŠKD, potom prišli na rad súťažné a zábavné hry a nechýbalo ani občerstvenie (ďakujeme rodičom za maškrty). Spoločná prezentácia masiek, v ktorej mali všetky deti možnosť ukázať navzájom svoje fantastické premeny a výtvory, bola záverečnou bodkou karnevalu. Predstavili sa Spidermani, ježibaby, vojaci, policajti, Snehulienky, či peňažný bankomat. Pani vychovávateľky sa zmenili tiež - na Piráta, pani Upratovačku a pani Noc.

            Diskotéka nenechala na seba potom dlho čakať a rozprúdila sa neviazaná divoká zábava ako na poriadnom fašiangovom bále. Bude na čo spomínať!

        • Filmové predstavenie
          • Filmové predstavenie

          • ŠKD navštívil filmové predstavenie v kine Nivy s názvom Čiapka od autorov zo Slovinska. Film získal ocenenia na International Film Festival Cenu diváka a Cenu detskej poroty na Filmovom Festivale v Sarajeve.

            Film Čiapka sa pútavou formou zaoberá témou detského priateľstva, lásky, rodinnou výchovou, ale aj šikanou. Poukazuje na tento veľakrát skrytý problém medzi deťmi v škole a snaží sa nachádzať východiská v boji proti tomuto neduhu.

            Hlavná postava, Erik, vyrastá v detskom domove bez svojich rodičov, ktorí ho zanedbávali a opustili. Erik nemá takmer nič, okrem čiapky, ktorú mu mama uštrikovala, keď ešte býval s ňou a otcom. Nosí ju stále na hlave ako spomienku a záchytný bod v túžbe po návrate do vlastného rodinného prostredia. Naše deti si Erika okamžite obľúbili, hlasno komentovali v kine nespravodlivé útoky na jeho osobu od spolužiakov. Odsudzovali ich nevhodné správanie a šikanu. Film priniesol poučenie a potrebnú motiváciu pre všetky deti. Či už sú submisívnejšie, a preto náchylnejšie sa brániť šikane, alebo pre tie deti, ktoré si potrebujú neustále agresívnejšie dokazovať svoj potencionál a ubližovať slabším. Vo výchovno-vzdelávacom procese môže detský film Čiapka pomôcť edukatívnym spôsobom v prevencii alebo riešení šikany na školách.